Sparkbilar & Gåbilar i Trä

Finaste sparkfordonen för barn i trä

Det finns idag många olika sparkbilar att välja mellan. Men finns det något mer klassiskt än en sparkbil i trä?

Vi har sammanställt utbudet från ett stort antal olika butiker och här handplockat de finaste sparkbilarna i trä!

Olika Modeller 

gåbil trä small foot walker pauli

Gåbilar i Trä

1.

Kids Concept Sparkbil Aiden 

sparkbil kids concept aiden trä

Företaget bakom denna vackra gåbil i trä är Kids Concept. Ett svenskt designföretag som sedan starten 2007 bara har blivit allt mer populärt för varje år. Deras egendesignade produkter är både hållbara & säkra. Dessutom är de trevliga inredningsdetaljer och den här gåbilen är verkligen inget undantag!

Sparkbilen Aiden är tillverkad i björkträ, med hjul i massivt trä med gummi runt däcken för en behagligare tur! En storsäljare!

Du hittar sparkbilen hos:

2.

BRIO Tax åkleksak trä

brio tax åkleksak gåbil

Den klassiska taxen från BRIO finns nu även som åkleksak/gåbil. En ikonisk leksaksbil som kommer uppmunta och hjälpa ditt barn att tidigt få träna sin motorik. Vid åk viftar hunden glatt på svansen. Hjulen har en gummikant som både skyddar golven och ger en mer behaglig åktur.

En mycket gedigen och hållbar gåbil, tillverkad av bokträ! Antagligen marknadens mest tidlösa gåbil i trä!

Du hittar sparkbilen hos:

3.

STOY Vintage gåbil – 2 olika utföranden

gåbil vintage trä stoy grön
gåbil vintage trä stoy rosa

Mycket fin vintage gåbil i trä från svenska leksakstillverkaren STOY. Detta mopedliknande fordon är tillverkat i FSC®-certifierat material och håller hög kvalité. Kommer göra sig fin i vilket barnrum som helst. Dessutom hjälper det till att träna upp barnets motorik, styrka och balans.

Tidlös & klassisk & svensk kvalité!

STOY Vintage gåbil i trä finns i följande utföranden: grön & rosa.

Du hittar sparkbilen hos:

4.

Wheely Bugs – 5 olika utföranden

gåbil wheely bug tiger
gåbil wheely bug liten mus
gåbil wheely bug nyckelpiga liten röd
wheely bug gåbil ko liten
gåbil wheely bug bee humla liten gul svart

Wheely Bugs har de senaste åren blivit bland de mest populära sparkbilarna i trä. Det är föga förvånande då de ju är otroligt söta och dessutom väldigt prisvärda. Med de svängbara hjulen kan barnen enkelt snurra 360 grader, vilket brukar vara väldigt underhållande.

De finns i två olika storlekar:

Liten (rek ålder: 1 – 2,5 år)

Stor (rek ålder: 2,5 – 5 år)

Wheely Bugs finns i följande djur: tiger, mus, nyckelpiga, ko, humla.

Du hittar sparkbilen hos:

5.

Le Toy Van – Ride on Deer

gåbil trä le toy van petilou ridhjort

Le Toy Van är ett Engelskt leksaksföretag som tillverkar fina träleksaker av hög kvalité. Den här gåbilen/gåcykeln är inget undantag. Låt ert barn köra runt på sin helt egna bambi. Med dessa vackra färger blir det dessutom en fin inredningsdetalj i hemmet.

Gåcykeln är robust och är ett utmärkt hjälpmedel när man ska lära sig att gå!

Du hittar sparkbilen hos:

Sparkbil för barn i trä

Sparkbilar är omåttligt populära, de tillhör dessutom kategorin med barnleksaker som aldrig kommer försvinna. Sparkbilar (eller gåbilar som de också kallas) finns i flera hundra olika utföranden. Just sparkbilar i trä har varit populärt i decennier. En del tänker säkert på miljön när man bestämmer sig för att barnen ska köra en träbil, medans andra köper dem för att man själv haft en i just trä. Eller så kanske man väljer dem för att man helt enkelt tycker att de är snyggast.

Sparkbilar i trä finns också i ”lära gå bil” varianter, där modellen är framtagen dels för att köras, men även för att ens barn ska få lite extra hjälp med att lära sig gå. Dessa bilar brukar ha ett handtag där bak så att de även kan användas som en lära gå vagn.

Till kalas, dop eller julklapp passar det jättebra med sparkbil i trä. Varianterna som finns på marknaden gör att de fungerar bra till både flickor och pojkar, oavsett om man fyller ett, två eller tre år. I dag är leksaker i trä överlag väldigt populärt, och förekommer i barnrummet både för nöjes skull och för inredningens skull. Så varför inte komplettera med en sparkbil i träsamlingen?

Fördelar med en gåbil i trä

En solklar fördel med en gåbil som är gjord i trä är hållbarheten. Många gåbilar är ofta tillverkade av plast, och de lite billigare plastvarianterna kan ibland ha en tendens att inte orka stå emot en fartdåre på 1-3 år.

En annan anledning varför man väljer en gåbil i trä är att man på ett enkelt vis kan sätta sin personliga prägel, varför inte måla den i barnets favoritfärg till exempel!

Många av dessa gåbilar har även plats för lite förvaring under sadeln, vilket kan vara både roligt och praktiskt. Detta saknas på i princip alla gåbilar som är av plast eller metall.

Hjulen är gjorda eller i alla fall beklädda med gummi på de flesta gåbilar i trä, vilket ger en tyst och stabil åktur. Dessutom håller hjulen längre än om de skulle vara gjorda i plast.

Nackdelar med en gåbil i trä

Det finns egentligen inga direkta nackdelar. Men att tänka på är möjligtvis vikten på gåbilen.

Gåbilar i trä är oftast gjorda i massivt trä och väger en del. Detta behöver förstås inte vara en nackdel, men kan vara bra att känna till.

Många av dessa gåbilar kommer också i ”platta paket”, och kräver många gånger att man själv monterar dem. Detta förekommer i och för sig även bland de som är av plast eller metall.

En annan sak att fundera över vid köp av en träbil är om tanken är att den ska användas inomhus eller utomhus? Sparkfordon i trä gör sig bäst inomhus, men kan förstås även användas ute. I alla fall när vädret tillåter det. Vill ni förlänga livslängden på bilen så rekommenderar vi att den övrig tid förvaras inomhus.

 

Populära sparkbilar i trä

Utbudet av sparkbilar i trä är ganska bra. Många av modellerna är väldigt klassiska och har funnits på marknaden under flera år. Dock så finns det inte alls lika många sparkbilar i trä jämfört med till exempel sparkbilar i plast eller metall. 

De mest populära sparkbilarna i trä är de som liknar olika sorters djur. Det finns i många olika utföranden och storlekar. Just dessa uppskattas snabbt hos barnen eftersom de ofta har ett favoritdjur man kan relatera till. Bland föräldrar ser många att ens barn gärna har likadana leksaker som man själv hade som barn, och en sparkbil i trä kan nog väcka många trevliga gamla minnen till liv.

Vanliga frågor

✅ Är det fortfarande populärt med sparkbilar i trä?

Helt klart! Sparkbilar i trä har varit populärt i flera decennier, precis som många andra leksaker i trä. De är tidlösa och kommer till största sannolikhet vara populära i ytterligare många år framöver. Inte minst nu när folk generellt har ett större hållbarhetstänk än förr. En sparkbil i trä är betydligt bättre för miljön än en i exempelvis plast!

✅ Kan man använda en sparkbil i trä utomhus?

Ja, det kan man. Dock rekommenderar vi endast detta när vädret tillåter det. Men om ni vill att sparkbilen ska hålla sig fin under många år så rekommenderar vi att ni förvarar den inomhus när den ej används.

✅ Är en sparkbil i trä mer hållbar?

Ja, absolut! De flesta sparkbilar i trä är tillverkade i massivt trä vilket gör dem väldigt tåliga & hållbara. De flesta andra sparkbilar är ju tillverkade i plast eller metall, dessa har generellt en kortare livslängd än en sparkbil i trä.

SparkBilar.nu

Sveriges största sparkbilsguide!

Vi hjälper er att hitta de finaste sparkbilarna på marknaden. Genom att ha koll på utbudet hos över 25st butiker på nätet får ni hos oss en bra överblick över vilka sparkbilar som finns att tillgå!

Våra länkar är så kallade annonslänkar, vilket innebär att aktuell butik ger oss en liten del av kakan vid ett köp. Detta hjälper oss att kunna driva och utveckla sajten. Stort Tack & Lycka till!

Om SparkBilar.nu

Kontakt

Nordkey AB
Org.nr: 559418-0498

SparkBilar.nu © 2024