Wheely Bug Gåbilar

Alla Wheely Bugs modeller

Wheely Bugs är fantastiska gåbilar för barn. De är väldigt populära och finns i flera olika utföranden.

De små modellerna är rekommenderade för barn från 1 – 2,5 år gamla. Medan de stora modellerna är lämpliga för barn från 2,5 – 5 år.

Olika Modeller 

wheely bug mus stor grå gåbil

Wheely Bug

1.

Wheely Bug Nyckelpiga 

gåbil wheely bug nyckelpiga liten röd

Precis som en riktig nyckelpiga är denna sparkbil röd, med svarta prickar på kroppen. Givetvis utrustad med två känselspröt längst fram. En otroligt söt liten åkleksak som kan snurra 360 grader tack vare de snurrbara hjulen.

Wheely Bugs nyckelpiga finns i två olika storlekar:

Liten (rek ålder: 1 – 2,5 år)

Stor (rek ålder: 2,5 – 5 år)

Du hittar sparkbilen hos:

2.

Wheely Bug Mus 

gåbil wheely bug liten mus

Denna söta lilla gåbil är ljusgrå till färgen, med stora rosa öron och en söt liten rosa nos. Musen är en av de absolut mest populära wheely bugs modellerna.

Wheely Bugs mus finns i två olika storlekar: 

Liten (rek ålder: 1 – 2,5 år)

Stor (rek ålder: 2,5 – 5 år)

Du hittar sparkbilen hos:

3.

Wheely Bug Bi/Humla 

gåbil wheely bug bi humla

Om detta föreställer ett bi eller humla får man lämna åt fantasin. Utrustad med känselspröt längst fram. Färgen är given, svart med gula ränder.

Wheely Bugs bi/humla finns i två olika storlekar:

Liten (rek ålder: 1 – 2,5 år)

Stor (rek ålder: 2,5 – 5 år)

Du hittar sparkbilen hos:

4.

Wheely Bug Tiger 

gåbil wheely bug tiger

Vilket barn drömmer inte om att ha en egen tiger? Direkt från savannen kommer denna söta tiger, brandgul till färgen med svarta ränder. Beklädd med ”päls” kring öron och i ansiktet.

Wheely Bugs tiger finns i två olika storlekar:

Liten (rek ålder: 1 – 2,5 år)

Stor (rek ålder: 2,5 – 5 år)

Du hittar sparkbilen hos:

5.

Wheely Bug Ko

wheely bug gåbil ko liten

I vitt och svart kan barnen stoltsera med denna ”Ko gåbil”. Denna kossa har självklart horn i pannan som matchar bra med sin lite gula färg. En ko tillhör de djur som barnen lär sig att känna igen först, så varför inte köpa den mindre modellen och ge bort i ett års present?

Wheely Bugs ko finns i två olika storlekar:

Liten (rek ålder: 1 – 2,5 år)

Stor (rek ålder: 2,5 – 5 år)

Du hittar sparkbilen hos:

6.

Wheely Bug Hund 

wheely bug hund liten
Alla barn vill väl ha en egen hund? Vill man inte gå hela vägen och införskaffa ett husdjur som kräver mycket tid och kärlek kan man ju i alla fall unna barnen en gåbil som liknar en hund. Denna hund har en mysig fluffig päls, tjock svans och en söt liten nos.

Sparkbilen säljs för närvarande inte i Sverige

7.

Wheely Bug Igelkott 

wheely bug igelkott liten

En igelkott är ett spännande djur för många barn. Den här igelkotten är klädd i en kort sträv ”päls” som ska föreställa taggar. Med en ganska stor nos och två små söta öron kommer denna sparkbil gå hem i varje barnrum. 

Du hittar sparkbilen hos:

8.

Wheely Bug Panda 

wheely bug panda liten
Pandan förekommer i många barnprogram och är en favorit hos många barn. Med stora svarta fläckar runt ögonen och mjuka fluffiga öron ger denna gåbil en komplett pandalook, hela kroppen är av mjuk svart och vit päls.

Sparkbilen säljs för närvarande inte i Sverige

9.

Wheely Bug Lejon 

wheely bug lejon liten

Med fluffig ”pälskrage” runt ansiktet och en korthårig kropp, lyckas denna gåbil verkligen likna ett lejon. Självfallet är denna modell utrustad med en lejonsvans som har lite fluffigare päls längst ut, precis så som det ska vara!

Sparkbilen säljs för närvarande inte i Sverige

10.

Wheely Bug Unicorn 

wheely bug unicorn liten grå
Alla barn drömmer väl om att få rida på en enhörning? Detta häftiga djur som bara blir mer och mer populärt. Denna wheely gåbil är utrustad med ett horn i pannan, blå man och svans. Korthårig mjuk päls över hela kroppen.

Du hittar sparkbilen hos:

Tillbehör 

Wheely Bug Cover 

wheely bug cover överdrag

Kanske har ni redan en wheely bug? Byt ut överdraget och ni har ett nytt djur. Perfekt om ni vill förnya er befintliga bil, eller kanske alternera mellan olika djur? Följande djur finns som överdrag: lejon, hund, panda, igelkott och unicorn.

Överdragen säljs för närvarande inte i Sverige

Wheely bug Original

Wheely bug är en mycket populär modell i den stora samlingen av gåbilar. De har fyra hjul som kan snurra helt fritt, vilket gör att man kan snurra och svänga helt obegränsat, ett rejält handtag finns också på samtliga modeller.

Det finns flera olika varianter av wheely bugs, det som alla har gemensamt är att dessa gåbilar är gjorda som ett djur.

Är du uppmärksam har du kanske stött på olika benämningar på dessa bilar, men kärt barn har många namn. Modellen benämns som wheely gåbil, wheely bug gåvagn, ride on, sparkbil med mera. Men i själva verket är alla olika namn ändå samma produkt, så det är egentligen bara butikernas olika benämningar som gör alltihop lite rörigt.

Designen kommer ursprungligen från Australien. I Sverige är utbudet tyvärr lite begränsat.

Video på gåbilarna 

Olika modeller

Som vi tidigare nämnt finns det en uppsjö med olika varianter av denna fantastiska gåbil, kanske kommer det på sikt ännu fler djur? De finns dessutom i olika storlekar, en liten och en lite större (small eller large).

Detta för att den ska kunna användas av både små och stora racerförare. Båda storlekarna är ungefär lika populära.

Wheely bug Stor eller Liten?

De stora modellerna är 46cm långa, 28cm breda och har en sitthöjd på 26cm. Medans de mindre är 38cm långa, 23cm breda och har en sitthöjd på 22cm.

Maxvikten rekommenderas till 25 kg, men hjulen är tillsammans gjorda för upp till strax över 100 kg. Så vill man som vuxen ta sig en åktur så skulle även detta fungera.

Wheely bug ålder

Tack vare att dessa sparkbilar finns i två olika storlekar så är målgruppen betydligt större än hos många andra tillverkare.

Den lilla modellen rekommenderas för barn som är mellan 1- 2,5 år gamla, medans den större varianten passar för lite äldre barn som är mellan 2,5 – 5 år. Självklart är detta lite från barn till barn, beroende på hur bra balans och stabilitet man har.

Oberoende av ålder så klarar wheely bugs sparkbilar både stora och små barn, som vi nämnt tidigare är vikten satt till max 25 kg, men hjulen klarar tillsammans en belastning på över 100 kg.

wheely bug logo

Material

Att denna sparkbil är tålig beror på den stabila konstruktionen, grunden eller stommen är gjord av lärkträ vilket är extremt hållbart i dessa sammanhang. Handtaget sitter som en båge över själva djuret och är gjort i aluminium.

Själva skalet är tillverkat i miljövänlig polyuretanplast och detta är sedan beklätt med tyg. De fyra hjulen undertill är av nylon.

Använda inomhus eller utomhus?

Dessa gåbilar kan köras både ute och inne, lite beroende på underlaget. Hjulen är ganska små och passar absolut inte på en gräsmatta eller stenigt underlag. Men på stenplattorna eller trädäcket kommer barnen kunna köra på.

Givetvis är det mest optimala att köra inomhus. Vill ni förlänga livslängden på bilarna så rekommenderar vi er att alltid förvara dem inomhus.

wheely bug överdrag cover

Överdrag

Det som kanske är allra bäst med dessa gåbilar är att klädseln kan bytas. Så köper du bara lite olika klädslar så kan barnen köra runt på vilket djur de vill! Klädseln är dessutom tvättbar.

Ett Wheely bug överdrag kostar under hälften av vad själva bilen gör, vilket är billigt för att kunna variera gåbil.

  • Lätt att sätta på/ta av överdraget
  • Enkelt att tvätta vid behov
  • Prisvärt alternativ för att få ett nytt utseende

Var finns de att köpa?

Tack vare Wheely bugs populäritet finns de hos flera olika onlinebutiker. Priserna skiljer sig dock ofta en del. Så hasta inte iväg utan att kika på sidorna vi rekommenderar, genom att klicka på någon utav våra länkar.

Vi sammanställer och håller koll på priserna på wheely bugs för ett stort antal olika butiker på nätet och länkar alltid till de butiker som har lägst pris.

Att priserna skiljer sig beror oftast på tillfälliga rabatter för att locka kunder till butik, eller rea på grund av för stora lagersaldo. Bilarna finns även i fysiska butiker, till exempel hos Gekås i Ullared, men det är kanske inte varje dag man besöker den butiken. Dessutom är de inte särskilt mycket billigare där och utbudet är mer begränsat.

wheely bug olika djur barn gåbil

Test och recension

En Wheely bug är en perfekt åkleksak till de små. Med ett bra utbud av olika djur är detta garanterat en vinnare till barnen! Priserna ligger helt rätt, de ligger till och med något under snittet för vad en gåbil brukar kosta. Att de är gjorda av miljövänlig polyuretanplast och trä gör saken ännu bättre, det är rejält och stabilt.

Vi kan lova att både pojkar och flickor blir glada för en wheely bug i födelsedagspresent eller julklapp, detta är ett säkert kort! Vi på Sparkbilar.nu har fått möjligheten att prova både en stor och en liten Wheely bug, och de levererar verkligen upp till sin beskrivning.

Robust, välgjort, och väldigt gulliga! Hjulen är lite känsliga för ojämna underlag, men att barnen kan svänga ”runt sig själv” i 360 grader är fantastiskt kul!

Vanliga frågor

✅ Vilka olika djur finns det från Wheely Bug?

Följande djur finns att välja mellan: Mus, Nyckelpiga, Tiger, Bi/Humla, Ko, Gris, Hund, Igelkott, Panda, Lejon, Unicorn. De flesta av djuren finns i två olika storlekar.

✅ Ska man välja den lilla eller stora modellen?

Den lilla modellen är rekommenderad för barn som är från 1 till ca 2,5 år gamla. Den stora modellen är rekommenderad för barn som är ca 2,5 – 5 år gamla. Den lilla modellen upplevs ibland som väldigt liten i verkligheten, så är ni tveksamma eller på gränsen så rekommenderar vi er att köpa den stora.

✅ Kan man köra med en Wheely Bug utomhus?

Absolut, en wheely bug går bra att köra både inomhus och utomhus. Det viktigaste är att underlaget är någorlunda plant.

SparkBilar.nu

Sveriges största sparkbilsguide!

Vi hjälper er att hitta de finaste sparkbilarna på marknaden. Genom att ha koll på utbudet hos över 25st butiker på nätet får ni hos oss en bra överblick över vilka sparkbilar som finns att tillgå!

Våra länkar är så kallade annonslänkar, vilket innebär att aktuell butik ger oss en liten del av kakan vid ett köp. Detta hjälper oss att kunna driva och utveckla sajten. Stort Tack & Lycka till!

Om SparkBilar.nu

Kontakt

Nordkey AB
Org.nr: 559418-0498

SparkBilar.nu © 2024