Vilac Sparkbilar & Gåbilar

Alla modeller från Vilac

Vilac är ett klassiskt franskt leksaksföretag som levererar leksaker i hög kvalité. Deras sparkbilar är populära över hela världen.

Många anser att Vilac är “originalet” för sparkbilar i retrostil. Förutom sparkbilarna i metall, tillverkar de jättefina sparkbilar i trä.

Olika Modeller 

vilac gåbil retro grey vintage car

Vilac Gåbilar

1.

Vilac Classic Vintage

gåbil vilac classic blå
vilac gåbil retro ljusblå
vilac gåbil retro rosa
vilac gåbil vintage orange
vilac gåbil retro grey vintage car
vilac gåbil retro i metall svart
gåbil vilac classic vintage vit
gåbil vilac classic gräddvit
gåbil vilac classic vintage röd
gåbil vilac vintage bordeaux
gåbil vilac vintage grön

Generellt när det talas om en sparkbil från Vilac handlar det om en Vilac Classic Vintage. Det vill säga de modellerna som är gjorda i plåt/metall med stora hjul av gummi. Måtten på dessa är 76x38x40cm (LxBxH).

Designen är snygg och mycket stilren. Detta är en av de absolut mest klassiska och hållbara retrobilarna på marknaden.

Vilac Classic Vintage finns i följande färger: Petroleumsblå, Ljusblå, Rosa, Orange, Silver, Svart, Vit, Gräddvit, Röd, Bordeaux, Grön.

Du hittar sparkbilen hos:

2.

Vilac Lastbil

vilac walking truck lastbil

Vilac tillverkar också en hel del leksaker i trä. Gåbilarna i trä är välgjorda och mycket fina. Denna walking truck är försedd med sex hjul, vilket gör den mycket stabil. Hjulen är tillverkade i plast med en ljuddämpande funktion.

Det roliga med träleksaker är att det påminner mycket om de leksaker man själv lekte med när man var liten. Ur miljösynpunkt är det oftast också ett bättre alternativ än sparkbilar i metall.

Du hittar sparkbilen hos:

3.

Vilac Gåbil Retro Buss

gåbil trä vilac wagon retro buss

Vilac gåvagn retrobuss 2 in 1 är en perfekt bil för att lära sig att gå. Bilen kan alltså användas både som lära gå vagn och som en sparkbil. Denna vackra buss i retrostil blir även en klassisk inredningsdetalj i ert hem.

Gåvagnen har en bromsfunktion vilket kan underlätta i början. I takt med att barnet växer kan man enkelt justera höjden på själva styret. Bilen har måtten 43x44x26cm och väger ca 10kg.

Du hittar sparkbilen hos:

4.

Vilac Gåbil/Gunghäst 2 in 1

vilac gunghäst gåbil 2 in 1 lamm vit

Kanske har ni funderat på att även köpa en gunghäst till ert barn? Varför inte slå två flugor i en smäll och köpa en kombinerad gåbil/gunghäst från Vilac! Detta otroligt söta och gosiga åsna klädd i plysch fungerar nämligen lika bra oavsett om man vill gunga eller köra.

Hjulen fälls enkelt upp och ner. Denna leksak kommer ge många timmars underhållning och glädje!

Du hittar sparkbilen hos:

Vilac – leksaker i vintage & retro design

Få företag i världen har så stor passion för leksaker som franska Vilac. Detta genuina leksaksföretag har funnits sedan 1911 och allt startade i sydöstra Frankrike, närmare bestämt i Grenoble. Så för över 100 år sedan började man tillverka dessa populära leksaker, och än idag är tillverkningen igång på samma plats som då.

De tillverkar väldigt många olika sorters leksaker, både moderna och klassiska retro leksaker. Just retro produkterna är lite extra spännande, då de ger en riktig vintage känsla som man som vuxen själv relaterar till sedan man var barn. Man har träleksaker i form av djur, bilar, bussar, traktorer, flygplan, leksaksmat, kuber, piano, klossar med mera. Det som är gemensamt för alla dessa leksaker är att de är gjorda med omsorg och håller hög kvalité.

Så monterar du din Vilac sparkbil

Lära Gå Bil från Vilac

En gåbil syns idag på nästan varje presentbord. Oavsett om det är födelsedagskalas, dop, eller jultider. Vilacs gåbilar är utmärkande för sin ofta förekommande retro look. Den klassiska vintage lära gå bilen i plåt med gummihjul (denna modell kallas i många sammanhang för ”Vilac metal car” eller ”Vilac ride on car” på många olika sajter utanför Sverige). Dessa finns i flera olika fina färger, bland annat blå, svart, röd, vit, silver, gräddvit. Utöver dessa racerbilar erbjuder man även flera olika leksaksbilar i trä.

vilac logo sparkbilar

Vilac gåbil ålder

En gåbil rekommenderas överlag från 1år. Många ger bort dessa gåbilar i present till dop eller ett års kalas. Men Vilac själv rekommenderar att föraren bör vara 18 månader. Kanske för att modellerna är omkring 40cm höga. Men de går absolut att köra från ett år. Det handlar mest om att ditt barn ska vara tillräckligt stabil och långt kommen i sin utveckling, för att kunna ta sig fram utan att utgöra en för stor risk att trilla eller slå sig.

Åkleksak till både pojkar och flickor

Sparkbilarna passar alldeles utmärkt till både flickor och pojkar! Tack vare det relativt stora utbudet av modeller och färger finns det en sparkbil för alla barn. Kompletterar man med egna klistermärke får man dessutom en väldigt personlig touch! Det förekommer också att folk målar sin sparkbil själv för att få till sitt barns favoritfärg. Detta gäller främst trämodellerna.

Kan de användas utomhus?

Samtliga modeller går givetvis jättebra att köra inomhus. Modellerna i trä som är utrustade med lite mindre hjul bör hållas inne och inte köras ute. Men retromodellerna som har gummiklädda lite större hjul kan användas utomhus. Man bör såklart undvika alltför ojämnt underlag. Sedan att leksaker i trä inte tål regn och rusk lika bra som plast är ingen direkt nyhet. Använder man bara sunt förnuft så kommer man långt!

Sammanfattning och recension

Vi på Sparkbilar.nu har gått igenom en hel del sparkbilar från de flesta välkända märke på nätet. Och just Vilac levererar en produkt där man märker att man bryr sig om vad man säljer. Sparkbilarna är rubusta, fina i färgen, går tyst och lättsvängt. Stora däck i gummi (classic retro modellerna) är ett stort plus. Barnen sitter bra på sadeln som är gjord av konstläder. Sammanfattningsvis tycker vi att de erbjuder en bra produkt till överkomliga pengar. De är inte billigast, men man får ofta vad man betalar för. Barnen kan verkligen njuta av dessa bilar i många år, de är dessutom väldigt snygga när de står parkerade i barnrummet!

Vanliga frågor

✅ Vad är Vilac för märke?

Vilac är en fransk leksakstillverkare som funnits sedan 1911. De tillverkar olika typer av leksaker, däribland sparkbilar. Många menar att en Sparkbil i metall från Vilac är “originalet” bland dessa retrobilar.

✅ Vad kostar en sparkbil från Vilac?

Det finns flera olika modeller att välja mellan och priserna skiljer sig en del. Men runt 1000kr, plus minus några hundralappar.

✅ Kan man använda en Vilac sparkbil utomhus?

De klassiska retrobilarna i metall går lika bra att använda utomhus som inomhus. Sparkbilarna i trä bör man vara mer försiktiga med och använda i huvudsak inomhus.

SparkBilar.nu

Sveriges största sparkbilsguide!

Vi hjälper er att hitta de finaste sparkbilarna på marknaden. Genom att ha koll på utbudet hos över 25st butiker på nätet får ni hos oss en bra överblick över vilka sparkbilar som finns att tillgå!

Våra länkar är så kallade annonslänkar, vilket innebär att aktuell butik ger oss en liten del av kakan vid ett köp. Detta hjälper oss att kunna driva och utveckla sajten. Stort Tack & Lycka till!

Om SparkBilar.nu

Kontakt

Nordkey AB
Org.nr: 559418-0498

SparkBilar.nu © 2024